Novosti

HUSEIN MEMIĆ PONOVO IZABRAN ZA MINISTRA TURIZMA I OMLADINE!

Husein Memić ponovno je imenovan za Ministra turizma i omladine u novoj Vladi Republike Srbije. Nakon svečanog polaganja zakletve pred parlamentom, Memić je dao izjavu o svojim ambicioznim planovima i vizijama za dalji razvoj turizma u zemlji.

-Molim Uzvišenog Gospodara da mi podari snage, znanja i zdravlja na odgovornom emanetu koji sam preuzeo. Hvala Rasimu Ljajiću na velikom ukazanom poverenju. U narednom periodu, kao ministar turizma i omladine u novoj Vladi Republike Srbije, posvetiću se daljem razvoju naše zemlje i unapređenju života svih njenih građana.
Nakon rekordne godine u turizmu, koju su karakterisala značajna ulaganja države u turističku infrastrukturu, u obavezi smo da nastavimo još energičnije. Nova Vlada će nastaviti ulaganje u turizam kroz projekte integralnog razvoja u okviru programa „Skok u budućnost". Očekujemo da specijalizovana izložba EXPO 2027 bude ključni zamajac razvoja turističke privrede, kako je predsednik Vlade Miloš Vučević obrazložio u svom ekspozeu. U sektoru omladine, nastavićemo sa implementacijom Akcionog plana u stalnom dijalogu sa mladima, sa ciljem je da mladi ostanu u Srbiji i nastave njen ubrzan razvoj. Država će podržati mlade u zapošljavanju i preduzetništvu, ali će i ulagati u renoviranje i izgradnju prostora za mlade, omladinskih centara, klubova i kancelarija za mlade.
Pred ovom Vladom su brojni projekti od vitalnog značaja za razvoj Novog Pazara i Sandžaka, izgradnja saobraćajne infrastrukture i nastavak izgradnje Kliničko-bolničkog centra.
Predano i sa integritetom, kao deo Vlade Srbije, nastaviću da radim na prosperitetu naše zemlje, za svoj narod i sve građane Srbije. Svojim delovanjem nastojaću da doprinesem ugledu stranke i našoj posvećenosti zajedničkom napretku i saradnji.
Za mene počinje nova etapa u kojoj iskustvo postaje temelj za nove izazove.


U svom prvom javnom nastupu kao ministar, Memić je istakao svoju čast zbog poverenja koje mu je dato da vodi ključni resor za ekonomiju zemlje. Obećao je da će se zalagati za unapređenje infrastrukture, promociju turističkih destinacija i podsticanje omladinskog turizma. Naglasio je da Srbija ima ogroman turistički potencijal koji treba iskoristiti, te planira da promoviše i manje poznate destinacije i diversifikuje ponudu kako bi privukao raznolike profile turista. Takođe, najavio je jačanje saradnje sa međunarodnim turističkim organizacijama i razvoj novih turističkih proizvoda. Kada je reč o omladini, istakao je važnost ulaganja u njihovu obrazovanje, zapošljavanje i aktivno uključivanje u društveni život. Planira da pokrene različite programe i inicijative kako bi mladima pružio više mogućnosti za lični i profesionalni razvoj, najavljujući podršku za omladinske organizacije i projekte koji doprinose boljem položaju mladih u društvu.
U zaključku, Husein Memić izražava optimizam u vezi sa budućnošću turizma i omladine u Srbiji. Njegova stručnost i posvećenost sigurno će doprineti daljem razvoju ovih sektora i stvaranju boljih uslova za sve građane zemlje. Srbija ima svetlu budućnost u oblasti turizma i omladine, a Husein Memić će biti ključna figura u ostvarivanju tih ciljeva.

4 Maj 2024 1255 pregleda